Bir Cuma (3 Temmuz 2015 - 4)

Marpuççular İş Merkezi sıradan bir insanı bile yaratmaya zorlar. Beni de adam ediyor galiba ...


Renkli bir dünya.. Kafayı da boşaltıyor.

Sokakta bir dükkânın önünde fırsatlar dünyasının bir ürünü vardı..

.
Bu çok önemli :)) Zira bu:



Daha önce de bir dizide kullanılan tayt modeli pazarda böyle pazarlanmıştı.. Ben almayayım... Ama şunu alırım.. Aldım da...


Gezinin sonuna yaklaşıyorum artık. Kadıköy'de eski bir kolonyacı vardı, kendine özgü çeşitli kokuları, istediğinizi şişelere doldurur satardı. Sabahattin Bey.. Oğlunun bu işe gönül vermediğini üzüntüyle anlatmıştı bana.  Zaman içinde dükkânı kapattı, gitti.. Ben Eminönü'de üç nesildir devam eden bir kolonyacı buldum. Dededen kalma bir dükkân.. Yurt dışında böyle tarihi dükkânları fotoğraflamıştım. İçeri girdim. İki esans aldım.


Dükkâna içinde raflara bakınırken sırtında 'Tiyatro' yazan bir dosya gördüm.


Meğerse dükkânın sahibi tiyatrosevermiş  Seyrettiği oyunların broşürlerini dosyalarmış. Benim ısrarım üzerine dosyayı raftan indirdi. Sayfaları konuşarak birlikte çevirdik.


Aldığım keyfi tahmin edersiniz sanırım. Tiyatro konuşmaya doyamadık. Tiyatrocu müşterileri varmış. Baba ve oğul alçak gönüllü insanlar. Çektiğim fotoğraflara girmek istemediler. Belki üzülürler diye onların isimlerini vermeyeceğim, Ama adreslerini vereceğim.  Mısır Çarşısı'nın arkasındaki Çiçek Pazarı Sokak no 4'teki Lale Kolonyaları'nın müşterisi olun lütfen..  Zira tiyatroyu ayakta tutan bu insanlar. Eğer tiyatrocu iseniz bu görev sayılır. Önümüzdeki sezon birlikte tiyatro seyretmek için sözleştik. Biletleri ben alacağım. Muhsin Ertuğrul Sahnesi beşinci sıra, ortadaki koltuklar.. Pazar matine yok, cumartesi onlar çalışıyor.. İş günleri de akşam yorgun eve geliyorlar. Hangi günü seçeceğiz bilmiyorum.  

Bir Cuma dolu dolu geçti.. Hele son noktasını tiyatro ile koymak nasıl bir mutluluk benim için.. Anlıyorsunuz değil mi?

Melih Anık
  




Yorumlar

  1. Merhaba,

    Tiyatronun tiyatroculara teslim edilemeyecek denli değerli bir iş olduğunu bilenlerin varlığını duyumsamak bana yaşama sevinci veriyor...

    Bulunmaz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk ve Muhsin Ertuğrul ve de '.....çü'ler

Haldun Taner’in "Keşanlı Ali"si

Türk Tiyatrosu’nun Meseleleri