10 Temmuz 2011 Pazar

“Lütfiye Anık” Usulü Makarna Tarifi

Annemin bir tarifini paylaşıyorum.

Bu tarifte makarna önceden haşlanmıyor, sos ile birlikte pişiyor. Makarna sos ile birlikte piştiği ve haşlama suyu atılmadığı için yemeğin besin değeri kaybolmuyor. Böylelikle makarnanın tadı içinde kalıyor ve sos makarna ile iyice kaynaşıyor.

Bir tencere içinde domates,  kırmızı  ve acı yeşil biber, sarımsak çok küçük parçalar halinde doğranacak ve zeytinyağında çevrilecek. (yaklaşık 5 dakika)
İçine porsiyona göre tane makarna konulacak , ağız tadına göre tuz ile üstünü kapatacak kadar sıcak su konacak.
Başında durarak suyun çekmesi beklenecek ve bu sırada dip tutmaması için devamlı karıştırılacak. Su çektikçe azar azar sıcak su ilâve edilecek. Pişme kıvamında tencerede su kalmamasına ya da çok az su kalmasına dikkat edilecek.(Yaklaşık 15 dakika) Süre makarnanın pişme kıvamı tercihine göre değişir.

Malzeme
3 su bardağı taneli makarna, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 orta boy kabuğu sorulmuş domates, 1-2 diş sarımsak, 3 yeşil biber, yarım kırmızı biber ve tuz.

Melih Anık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder